Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Koepeltent: Goede lichtgewicht tent voor een trektocht

 

Een lichtgewicht koepeltent is heel geschikt als tent voor een trektocht. Maar ook op de camping beleef je veel plezier aan een goede koepeltent.


Ga je een trektocht maken, of dat nu lopend, fietsend of met de motor is, dan heb je een tent nodig die weinig ruimte in je bagage inneemt, die erg licht is en die makkelijk op te zetten is.


Een lichtgewicht koepeltent voldoet het best aan die eisen. Zoals de naam al aangeeft zijn deze tenten bijzonder licht wat erg belangrijk is omdat iedere gram telt als je de hele dag een tent moet meenemen. 

De beste tent voor een trektocht

Een koepeltent is het beste model tent om mee te nemen op een trektocht. Een koepeltent heeft namelijk geen haringen en scheerlijnen nodig. Dat scheelt veel bagage en omdat een koepeltent zelfdragend is kan hij heel snel en heel makkelijk worden opgezet.

En zo heeft een lichtgewicht koepeltent nog meer voordelen. Hij kan goed op een slechte, bijvoorbeeld niet vlakke, ondergrond worden opgezet wat de koepeltent het beste model tent voor kamperen in de vrije natuur maakt. 

Ook biedt een koepeltent door zijn model relatief veel ruimte als hij opgezet is. Compact als je hem meeneemt en ruim als je hem hebt opgezet. Dat zien we graag bij een tent!

Koepeltent aanbiedingen

Kijk voor een goede lichtgewicht koepeltent tegen de laagste prijs bij de onderstaande koepeltent aanbiedingen. Je kunt daar zowel kleine als grote koepeltenten goedkoop kopen.


Wat is een koepeltent?

De naam zegt het al. Een koepeltent is een tent in koepelvorm. Door deze koepelvorm kan de tent ook zonder stokken en scheerlijnen blijven staan. Wel bevinden zich aan de binnenkant van de koepeltent twee flexibele tentstokken die elkaar kruisen. Deze tentstokken zijn noodzakelijk om de koepelvorm tot stand te brengen.

Door deze twee stokken is de koepeltent ook stabieler en beter bestand tegen wind. De tentstokken geven de koepeltent een vorm die de krachten gelijkmatig over de tent verdelen.

De beste koepeltenten bestaan uit een buitentent en een binnentent. Dit maakt de tent wel wat minder licht van gewicht (want meer materiaal), maar het biedt een extra goede bescherming tegen regen. 

Een ander voordeel van een koepeltent tegenover tenten in andere vormen zijn de efficiente ideling van deruimte. Een koepeltent biedt door zijn vorm veel plek.

Zelfs een koepeltent die als familietent te gebruiken is neemt in opgevouwen vorm maar weinig ruimte mee en kan daardoor makkelijk worden meegenomen. Er zijn dan ook niet alleen eenpersoons en tweepersoons koepeltenten maar ook veel grotere koepeltenten. Tot soms wel tenten voor zes personen.

Goede koepeltent merken
Goede koepeltenten worden gemaakt door bekende tent fabrikanten als Coleman, Outwell, Safarica, Bo Camp en High Peak. Al deze goede koepeltenten en andere tenten vind je bij de aanbiedingen bovenaan.


Zie ook: 


Stedentrip tip

Stedentrip tip
De ANWB heeft Genua op nummer 1 gezet in zijn top 25 van meest verrassende steden voor een stedentrip.

Genua heeft de smalste en grootste historische binnenstad van Europa.

All inclusive vakantie

Geniet zorgeloos van een de meest relaxte vakantie. Bij de all inclusive vakantie aanbiedingen vind je deze vakanties bij de beste en goedkoopste aanbieders.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Zoek tip

Zoek tip
De aanbiedingen 5 miljoen hotels in 190 landen zijn te vinden via de Hotel Zoekmachine van Trivago.

Zo vind je altijd een goedkope aanbieding zonder dat je alle sites met aanbieding door hoeft te spitten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Tips reizen en vakantie. Met aanbiedingen en test resultaten.