Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Vakantie in Nederland

 

In Nederland kun je heerlijk vakantie vieren. Een weekendje weg, een leuke dagtrip of een ontspannende vakantie in één van de mooiste regio's van Nederland. Kijk hier voor alle tips en aanbiedingen van uitstapjes of vakanties in Nederland.


Vakantie Nederland

Kamperen in Nederland

Nederland kent vele leuke campings. Van luxe glampings tot eenvoudige boerencampings. Hieronder tips en aanbiedingen met betrekking tot kamperen in Nederland (en het buitenland). Met informatie over campings, tenten, kampeerbenodigdheden en alle dat nog meer met kamperen te maken heeft.


Vakantie en fietsen

Bij een vakantie in Nederland speelt de fiets vaak een grote rol. Of je nu met een fietsvakantie heel Nederland doorkruist of alleen fietstochtjes rond je vakantieadres maakt. De fiets mag vaak mee op vakantie en is een graag geziene reisgenoot.

Hier alle informatie over de fiets op vakantie in Nederland en daar buiten. Met tips met betrekking tot fietskleding, bagagekarren, fietsendragers, fietstassen en alles dat nog meer een rol speelt met de fiets op vakantie.

Hotel aanbiedingen

Een weekendje weg? Of misschien wel een paar dagen? Boek goedkoop een hotel in Nederland en je bent er helemaal uit. Een hotel in een mooie stad voor een stedentrip. Of een hotel op bijvoorbeeld de Veluwe of in Zuid Limburg, om heerlijk te wandelen en te fietsen. Of liever een hotel in Zeeland of elders aan de Nederlandse kust voor een korte strandvakantie.

Hieronder vind je de weg naar alle aanbiedingen van hotels in Nederland en het buitenland.


Aanbiedingen vakantiehuisjes

Voor een wat langere vakantie is een hotelvakantie behoorlijk prijzig. En met kinderen is een hotel vaak helemaal niet praktisch. Gelukkig zijn er veel vakantiehuizen te huur. Luxe huisjes op een bungalowpark, maar ook goedkope vakantiehuisjes op een camping. Of huur een vakantiehuis van een particulier. 

Hier staan de aanbiedingen van vakantiehuizen en vakantiehuisjes in alle soorten en prijsklassen. Zowel over de grens als in Nederland.


Vakantie in Nederland: populair

Bij het onderwerp vakantie zie je vaak mooie plaatjes van hagelwitte stranden en palmbomen maar een groot deel van de vakanties wordt in Nederland gevierd. Zomervakanties op de camping, maar ook een weekendje weg naar een bungalowpark of een mooi hotel in een stad of in de bossen.

Als we de CBS cijfers er bij pakken zien we dat een Nederlander gemiddeld 1,5 keer per jaar in Nederland op vakantie gaat. Dat is meer dan 2 keer zo veel als vakanties in het buitenland (of dat nu een zonvakantie of een korte vakantie in de Ardennen is). Voor Nederlanders is Nederland dus met grote afstand vakantiebestemming nummer één!

Nog wat CBS statistieken: Het gaat daarbij gemiddeld om ruim 8 dagen vakantie in Nederland en circa 62% van de Nederlanders brengt minimaal één vakantie per jaar in Nederland door. Het gaat daarbij om alle Nederlanders van 15 jaar en ouder met uitzondering van bewoners van een zorginstelling.

Een vakantie in een vakantiehuisje of gehuurde sta caravan is met afstand de meest geboekte vakantie door Nederlanders in Nederland en de vakantie om te ontspannen wint het duidelijk van de actieve vakantie.

Bij de bestemmingen staat de stedentrip op één, gevolgd door het strand, de natuur en cultuur.

Trekpleisters vakantie in Nederland

Populairste stedentrips Nederland
Als we kijken wat de meest populaire vakantie bestemmingen in Nederland zijn (van zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen), dan zien we dat Noord Holland (populairste provincie) en Amsterdam (populairste stad) de meeste overnachtingen van toeristen registreren. De 9 miljoen toeristen die Amsterdam bezoeken (met overnachting) komen vooral uit het buitenland.

Die 9 miljoen overnachtingen in Amsterdam is vele malen hoger dan de overnachtingen bij de nummer twee, Rotterdam met 1,2 miljoen. Den Haag en Utrecht zijn nummer drie en vier in de lijst. Opmerkelijk, waar Amsterdam het van de buitenlanders moet hebben zijn bij de overige steden de stedentrip bezoekers uit buitenland en Nederland ongeveer gelijk.

Populairste provincies in Nederland voor vakantie
Vooral door Amsterdam is Noord Holland dus de provincie in Nederland met de meeste toeristen. 

Als we alleen naar de Nederlandse vakantiegangers kijken komen we echter tot heel andere cijfers. Onder Nederlanders die op vakantie gaan is Gelderland de meest populaire vakantie provincie. Vooral de Veluwe is populair.

Limburg, met de Zuid Limburgse heuvels, staat nummer 2 in de lijst van populaire vakantie provincies gevolgd door het trio Noord Holland, Drenthe en Overijssel. Hierna komen Noord Brabant, Friesland en Zeeland. Utrecht, Groningen en Flevoland krijgen maar weinig toeristen uit Nederland die blijven overnachten.

Top 10 musea in Nederland
De top 10 van Nederlandse musea (bezoekcijfers) wordt door een groot deel bepaalt door buitenlandse toeristen. Maar natuurlijk zijn deze musea ook voor een Nederland een aanrader. Dit is de top 10:

 1. Rijksmuseum (Amsterdam)
 2. Van Gogh Museum (Amsterdam)
 3. Anne Frank Huis (Amsterdam)
 4. Zaanse Schans (Zaandam)
 5. Sexmuseum (Amsterdam)
 6. EYE Filmmuseum (Amsterdam)
 7. Stedelijk Museum (Amsterdam)
 8. NEMO wetenschappelijk museum (Amsterdam)
 9. Kunstmuseum (Den Haag)
 10. Nederlands Openluchtmuseum (Arnhem)
Andere populaire musea buiten Amsterdam zijn het Spoorwegmuseum (Utrecht), het Mauritshuis (Den Haag), Naturalis (Leiden), Paleis het Loo (Apeldoorn) en het Kröller-Müller Museum (Arnhem).


Top 10 attractieparken Nederland
Een ander populaire dagtrip in Nederland is een bezoek aan een pretpark. Dit is de attractiepark top 10:
 1. Efteling (Kaatsheuvel)
 2. Attractiepark Slagharen
 3. Duinrell (Wassenaar)
 4. Walibi Holland (Biddinghuizen)
 5. Toverland (Sevenum)
 6. Koningin Juliana Toren (Apeldoorn)
 7. Avonturenpark Hellendoorn
 8. Drievliet (Den Haag)
 9. Plopsa Indoor (Coevorden)
 10. Drouwenerzand (Borger-Odoorn)

Top 10 dierentuinen
 1. Diergaarde Blijdorp (Rotterdam)
 2. Natura Artis Magistra (Amsterdam)
 3. Burgers Zoo (Arnhem)
 4. Ouwehands Dierenpark (Rhenen)
 5. Wildlands Adventure Zoo (Emmen)
 6. Dierenpark Amersfoort
 7. Safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek)
 8. Apenheul (Apeldoorn)
 9. Gaia Zoo (Kerkrade)
 10. Vogelpark Avifauna (Alphen aan de Rijn)

Foto: Ben Scherjon


Onderwerp:
Alle tips voor vakantie in Nederland. Of dat nu kamperen op een camping is, een overnachting in een Nederlands hotel, een fietsvakantie, een wandelvakantie, een bungalowpark vakantie of ander soort Nederlandse vakantie. Ook hebben we tips voor de leukste dagtrips naar bijvoorbeeld een stad, museum of dierentuin.

Stedentrip tip

Stedentrip tip
De ANWB heeft Genua op nummer 1 gezet in zijn top 25 van meest verrassende steden voor een stedentrip.

Genua heeft de smalste en grootste historische binnenstad van Europa.

All inclusive vakantie

Geniet zorgeloos van een de meest relaxte vakantie. Bij de all inclusive vakantie aanbiedingen vind je deze vakanties bij de beste en goedkoopste aanbieders.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Zoek tip

Zoek tip
De aanbiedingen 5 miljoen hotels in 190 landen zijn te vinden via de Hotel Zoekmachine van Trivago.

Zo vind je altijd een goedkope aanbieding zonder dat je alle sites met aanbieding door hoeft te spitten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Tips reizen en vakantie. Met aanbiedingen en test resultaten.