Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Tent aanbiedingen beste winkels tenten

 

Een tent koop je voordelig online via internet. En het online aanbod aan tenten is enorm. Hieronder de beste webwinkels waar je terecht kunt om goedkoop een goede tent te kopen.


Beste tent aanbiedingen

Aanbiedingen van tenten bij de beste winkels

Zoek je een goede tent voor weinig geld? Kijk dan vooral eens bij de aanbiedingen van onderstaande winkels die online tenten verkopen.

Tenten bij Bol
Honderden tenten! Familietenten voor de zomervakantie, lichtgewicht tentjes voor bij een trektocht, opblaasbare tenten, bijzettenten, noem het maar op. Bol.com heeft het allemaal. Gratis verzonden, met de mogelijkheid tot achteraf betalen.

Tenten bij Bever
Heel veel tenten ook bij de outdoor-winkel van Bever. Met supersnelle levering zonder bezorgkosten (vanaf 30 euro). Van éénpersoons tentjes tot familietenten. Allemaal van goede outdoormerken.
.
Tenten bij Carl Denig
Carl Denig is een andere outdoor-winkel met een ruim assortiment aan trekking-tenten en familietenten. Naast voordelige tenten van het eigen merk is er een ruime keuze uit tenten van onder andere Hilleberg, Helsport, MSR, Eureka!, en Nigor.

Tent aanbiedingen bij Kampeerwereld
Bij Kampeerwereld Hendriks vind je een ruime keuze uit alle soorten tenten. Lichtgewicht tenten voor een avontuurlijke trektocht, familietenten voor op de camping, opblaastenten en veel meer. Alle soorten tenten, groot en klein, voor een kampeervakantie.

Beste tenten uit de test

Welke tent is de beste? Tenten worden regelmatig getest. Bijvoorbeeld door de ANWB, de Consumentenbond en kampeer tijdschriften. Bij de beste tenten test vind je alle beste tenten uit deze testen.

Je vindt er de beste tent uit de tenten test in diverse categorieën. Er zit namelijk nogal wat verschil in tenten. Je hebt grote en kleine tenten. Lichtgewicht tenten om mee te nemen en ruime tenten waarin je wekenlang op een camping kunt verblijven. Het verschil in gebruik van deze tenten is groot, en daarmee ook de eisen die er aan de beste tent worden gesteld.

Bij een grote familietent is de indeling bijvoorbeeld belangrijk. Hoeveel ruimte biedt de tent? Hoeveel compartimenten (kamers) zijn er? En, ook heel belangrijk. hoe hoog mag het water buiten de tent staan voor het naar binnen komt.

Voor een trektocht worden er weer andere eisen aan een tent gesteld. Hoe compact kan hij opgevouwen worden, en wat weegt hij dan?

Hierboven kom je alle beste tenten tegen. Van grote familietenten tot kleine festivaltentjes, van opblaasbare tenten tot pop-up tenten.

Tips en aanbiedingen tenten in verschillende soorten

De ene tent is dus de andere niet. Je hebt kleine pop up tentjes en grote familietenten. Bij onderstaande artikelen vind je informatie over de verschillende soorten tenten en aanbiedingen van deze tenten.

Familietenten

Ga je met het hele gezin de tent in, dan is de familietent het meest praktisch. Een familietent (of gezinstent) is een tent met relatief veel ruimte en aparte slaapcabines, maar toch is zo'n grote tent makkelijk mee te nemen, tenminste in de auto.

Koepeltenten

Gaat de tent mee met een wandelvakantie, fietsvakantie of ander soort trektocht, dan is een lichtgewicht koepeltent voor jou de beste tent. Koepeltenten zijn tenten die heel licht zijn en heel klein op te vouwen zijn.

Een lichtgewicht koepeltent is daarom een heel goede tent als je de tent lopend, in een kano of fietsend mee moet nemen. Hieronder lees je alles over dit soort tenten en vind je aanbiedingen van goede lichtgewicht tenten bij de beste winkels.

Pop-up tenten

Of kies voor een pop-up tent (ook wel opgooitent of werptent genoemd). Pop-up tenten zijn kleine supercompacte tentjes die je alleen in de lucht hoeft te werpen om ze uit te laten klappen. Pop-up tenten worden veel gebruikt op festivals, als festivaltent, maar doordat pop-up tenten heel makkelijk zijn om mee te nemen en moeiteloos kunnen worden opgezet, zijn deze tentjes ook voor trektochten ideaal.

Daktenten

Een hele ander soort tent is de daktent. Een daktent is een tent voor op het dak van je auto. Je klapt deze tent heel makkelijk uit en je slaapt hoog en droog op het autodak. Vooral als je iedere nacht op een andere plek wil overnachten is een daktent een heel interessant soort tent.


Van welk materiaal is een tent gemaakt?

Tenten kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Elk van deze materialen heeft voordelen en nadelen.

Polyester tent

De polyester tent komt het meest voor. Polyester is een sterk synthetisch materiaal dat waterafstotend en licht is. Dat maakt een polyester tent tot een goede waterdichte tent die makkelijk is om mee te nemen. Ook is een polyester tent goedkoop in vergelijking met vergelijkbare tenten van ander materiaal.

Nylon tent

Maar een nylon tent is beter. Nylon is namelijk nog lichter, nog compacter en nog sterker. Maar helaas daarmee ook minder goedkoop. Een nylon tent is bijzonder goed geschikt om als trekkerstent te gebruiken. Het is een lichtgewicht tent die weinig ruimte inneemt.

Gore-Tex tent

Het kan nog beter. Een Gore-Tex tent is de beste tent. Gore-Tex is hetzelfde materaal als je bij heel goede regenkleding tegenkomt. Maar Gore-Tex is een heel duur materiaal. Een Gore-Tex tent is nooit een goedkope tent, maar wel een tent van de hoogste kwaliteit. Gore-Tex is heel goed ademend en waterdicht.

Tent van katoen met coating

Katoen is een natuurlijk materiaal dat goed ademt en sterk is. Maar katoen laat water door. Daarom is een katoenen tent behandelt met een coating die de tent waterdicht en waterafstotend maakt.Maar katoen heeft meer nadelen als materiaal voor een tent. Katoen is ook zwaar en neemt vele ruimte in. Tenten van katoen komen daarom niet veel meer voor.

Wat is een waterkolom?

Waterkolom is de benaming die aangeeft hoe waterdicht een tent is. De waterkolom is het aantal liters dat de tent kan verdragen voor het tentdoek water gaat doorlaten. Hoe hoger de waterkolom, hoe beter een tent tegen water bestand is. De waterkolom geeft dus de waterdichtheid van de tentstof aan.

Deze waterkolom wordt in millimeters uitgedrukt. Een tent met een waterkolom van 3000 kan 3000 mm (3 meter) water aan voor de tent gaat lekken. 

Een tent met een 1000 mm waterkolom kan alleen lichte regen hebben voor je nat wordt. Dat is dus geen goede tent om te kamperen. Een tent met een waterkolom tussen de 1500 en 2000 mm kan regen hebben, maar gaat lekken bij een hoosbui of op een constant regenachtige dag. Ook zo'n tent is geen aanrader bij een kampeervakantie.

Voor kamperen wordt een tent met een regenkolom van minimaal 3000 mm aanbevolen. Daarin hou je het onder normale omstandigheden droog. Maar een hogere waterkolom is altijd beter. De beste, en compleet waterdichte, tenten hebben een waterkolom boven de 5000 mm.


Zie ook:


Onderwerp:
Informatie om de beste tent goedkoop te kopen. We kijken naar verschillende soorten tenten en hebben tent aanbiedingen bij de beste en goedkoopste winkels om een tent te kopen. Ook hebben we de beste tenten uit de test en kijken naar waterdichtheid van een tent en naar de voordelen en nadelen van de verschillende materialen waarvan een tent kan zijn gemaakt.

Stedentrip tip

Stedentrip tip
De ANWB heeft Genua op nummer 1 gezet in zijn top 25 van meest verrassende steden voor een stedentrip.

Genua heeft de smalste en grootste historische binnenstad van Europa.

All inclusive vakantie

Geniet zorgeloos van een de meest relaxte vakantie. Bij de all inclusive vakantie aanbiedingen vind je deze vakanties bij de beste en goedkoopste aanbieders.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Zoek tip

Zoek tip
De aanbiedingen 5 miljoen hotels in 190 landen zijn te vinden via de Hotel Zoekmachine van Trivago.

Zo vind je altijd een goedkope aanbieding zonder dat je alle sites met aanbieding door hoeft te spitten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Tips reizen en vakantie. Met aanbiedingen en test resultaten.