Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Zwitsers zakmes, het beste zakmes

 

Het beste zakmes is een Zwitsers zakmes. Een multifunctioneel zakmes zoals Victorinox en Wenger deze maken. Ook het multitool zakmes van Leatherman hoort in dit rijtje.


Zwitsers zakmes / multitool zakmes

Een zakmes is een reuze handig stuk gereedschap als je op vakantie gaat. Niet alleen om te snijden, maar ook om te knippen, blikken en flessen te openen, te schroeven, aardappels te schillen en veel meer. Er zijn namelijk geweldig goede multifunctionele zakmessen te koop. Zoals het klassieke Zwitserse zakmes.


Multifunctionele zakmessen

Ook dat Zwitserse zakmes is trouwens helemaal met zijn tijd meegegaan. Tegenwoordig zijn er versies van dit veelzijdige zakmes met moderne functies als een hoogtemeter, een klok, een usb-stick en veel meer. 

Kijk maar eens bij de aanbiedingen Zwitserse zakmessen wat goede zakmessen tegenwoordig allemaal kunnen en wat deze Zwitserse messen en andere zakmessen kosten.


Victorinox zakmessen als beste getest

Niet alle multi functionele zakmessen zijn overigens Zwitserse zakmessen. Die term is voorbehouden aan de zakmessen van het Zwitserse merk Victorinox. Maar of ze nu Zwitsers zakmes heten of niet, deze Victorinox zakmessen zijn wel de toppers onder de zakmessen. 

Dat blijkt wel uit de test van zakmessen waarin Victorinox zakmessen zowel werden uitgeroepen tot Beste Zakmes als Beste Koop.


Victorinox Zwitsers zakmes
Victorinox Zwitsers zakmes 


En ook niet alle zakmessen zijn multifunctioneel. Een zakmes is immers in principe een mes dat je (veilig) in je zak kunt meenemen. De multifunctionele messen zijn echter heel populair. En heel functioneel. Zo heeft de Victorinox SwissChamp (beste zakmes in bovengenoemde test) wel 31 functies. Dat is een behoorlijke gereedschapskist die je in je broekzak hebt.

Victorinox zakmessen

Victorinox is niet zomaar een fabrikant van Zwitserse zakmessen, Victorinox is de uitvinder van het Zwitsers zakmes. Het eerste Victorinox Zwitsers zakmes werd al in 1891 verkocht.

Kenmerkend voor het Zwitsers zakmes dat Victorinox bedacht zijn de vele gereedschappen die in het zakmes aanwezig zijn. Meestal gaat het om 12 tot 15 tools, maar het hier boven genoemde Victorinox Zwitsers zakmes heeft er dus ruim 2 keer zoveel. Standaard gereedschappen aanwezig om een Zwitsers zakmes zijn (natuurlijk) een mes, een flesopener, een blikopener, een zaagje, een schaar en een schroevendraaier.

In de Tweede Wereldoorlog kregen Amerikaanse soldaten een Zwitsers zakmes mee in hun uitrusting. Zodoende konden ze blikken en flessen openen, maar ook reparaties uitvoeren. Ook de astronauten van de Apollo ruimtevluchten kregen een Zwitsers zakmes mee.

Een Victorinox Zwitsers zakmes is van bijzonder hoge kwaliteit. Het zakmes is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is dusdanig ontworpen dat het mes altijd goed in de hand ligt.

Het Zwitsers zakmes van Victorinox bestaat dus al meer dan 130 jaar en kan met recht een iconisch zakmes genoemd worden. Het mest wordt veel gebruikt bij kamperen en outdoor activiteiten, maar is ook heel populair om cadeau te geven en cadeau te krijgen.

Ook zijn er mensen die Zwitserse zakmessen sparen.

Andere Zwitserse zakmessen

Het Victorinox zakmes is dus het enige echte originele Zwitsers zakmes. De rode zakmessen met de Zwitserse vlag zien er uit zoals een Zwitsers mes er uit moet zien. 

De grootste concurrent van Victorinox is Wenger. Ook Wenger is een Zwitsers bedrijf dat Zwitserse zakmessen maakt. En ook de Wenger Zwitserse zakmessen zijn grotendeels rood en voorzien van de Zwitserse vlag. De overeenkomsten zijn geen toeval, want sinds 2005 zijn Victorinox en Wenger één bedrijf. 

Ook Wenger begon al in 1893 met het maken van Zwitserse zakmessen. Het Zwitserse leger was hun grootste klant. Ook het Wenger Zwitsers zakmes was een legermes.

En dan zijn er nog de (niet Zwitserse) multifunctionele zakmessen. Multitools zoals het Zwitsers zakmes. Het Amerikaanse Leatherman is de belangrijkste fabrikant buiten Zwitserland van deze multitool zakmessen.

Andere fabrikanten die met het Zwitsers mes vergelijkbare multitool zakmessen maken zijn SOG, Opinel en Gerber.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de beste Zwitserse messen en andere beste zakmessen tegen de laagste prijs.

Zie ook:


Onderwerp:
Het beste zakmes is een Zwitsers zakmes. Zo'n Zwitsers mes is een echte multitool met tal van gereedschap verborgen in één zakmes. De belangrijkste en beste Zwitsers zakmes merken zijn Victorinox en Wenger die beide uit Zwitserland komen, en al meer dan een eeuw Zwitserse zakmessen maken. Buiten Zwitserland is Leatherman uit Amerika de beste Zwitsers zakmes fabrikant, al heten de Leatherman zakmessen geen Zwitsers zakmes maar multitool zakmes.

Stedentrip tip

Stedentrip tip
De ANWB heeft Genua op nummer 1 gezet in zijn top 25 van meest verrassende steden voor een stedentrip.

Genua heeft de smalste en grootste historische binnenstad van Europa.

All inclusive vakantie

Geniet zorgeloos van een de meest relaxte vakantie. Bij de all inclusive vakantie aanbiedingen vind je deze vakanties bij de beste en goedkoopste aanbieders.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Zoek tip

Zoek tip
De aanbiedingen 5 miljoen hotels in 190 landen zijn te vinden via de Hotel Zoekmachine van Trivago.

Zo vind je altijd een goedkope aanbieding zonder dat je alle sites met aanbieding door hoeft te spitten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Tips reizen en vakantie. Met aanbiedingen en test resultaten.