Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Reisspel en reiseditie spel

 

Een leuk spel mee op vakantie. Kijk hier voor reisspellen en reisedities van de beste spellen. Deze nemen weinig ruimte in en zijn bovendien vaak heel goedkoop.

Reisspel / reis editie spel

Van heel veel bekende (en nog veel meer onbekende) spellen zijn reisedities uitgebracht. Superhandig voor vakantie. Maar zo'n reiseditie is ook een compact en goedkoop alternatief voor het normale spel.


Kijk maar eens naar een bordspel zoals je dat normaal in de speelgoedwinkel koopt. Deze spellen zijn best duur, dus de fabrikant verpakt ze in grote luxe dozen om de koper het gevoel van waar voor het geld te geven.

Over het algemeen heeft een reiseditie van zo'n bordspel dezelfde mogelijkheden als het normale spel. Alleen het spel zelf, maar vooral ook de doos zijn veel compacter. Dat kost dus veel minder ruimte in je spellenkast.

Goedkoper

Maar dat is niet het grootste voordeel. Het grootste voordeel van een reisspel zit hem in de prijs. Een reiseditie van een spel is veel goedkoper dan die van zijn grote broer. Vaak spreken we bij een reiseditie dan over de helft of soms maar een derde van de prijs. Dat scheelt natuurlijk heel veel geld, en dat voor wat eigenlijk hetzelfde spel is.

En zoals we al schreven. Er worden enorm veel reisedities uitgebracht. Kijk maar in het overzicht van reisspellen. Daarin vind je meer dan 700 reisspellen, in de meeste gevallen zijn de reisedities van bekende en minder bekende bordspellen.

Reisedities voor vakantie

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele voordelen als je zo'n reiseditie meeneemt op een reis of vakantie. De spellen zijn compact en worden vaak geleverd in een blik of koffer in plaats van in een kartonnen doos. Zo neem je ze makkelijk mee, en nemen ze weinig ruimte in je bagage in.

Verder verschilt het per reisspel, maar er wordt vaak gebruik gemaakt van magnetische pionnen, een dobbelsteen in een behuizing en andere voorzieningen die er voor zorgen dat je veel van deze spellen zelfs in de auto, bus of vliegtuig kunt spelen.

Naast talloze onbekendere spellen zijn ook de klassieke grote bordspellen vaak in een reiseditie te koop. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Rummikub, Cluedo, Mens erger je niet, De kolonisten van Catan, Vier op een rij, Trivial Pursuit (Triviant), Wie is het, Monopoly, Scrabble, Qwirkle en Pim pam pet.

Populaire reisspellen


Als voorbeeld hebben we hier een korte beschrijving van enkele reisedities van bekende spellen. Dit zijn heel populaire reisspellen.

Rummikub reiseditie

Voor een prijs ruim onder de 15 euro koop het het Rummikub reisspel. Veel goedkoper dan het normale spel en in de basis helemaal gelijk met enige verschil dat het allemaal veel kleiner is.

Rummikub reisspel in tas

Geen doos maar een etui met stenen. Dat scheelt veel ruimte om mee te nemen en scheelt ook flink in de prijs.

Mens Erg Je Niet reiseditie

Aan de prijs hoef je je niet te ergeren, circa een tientje betaal je voor het Mens Erger Je Niet reisspel. En daarvoor krijg je een spel waarbij het spelbord meteen een koffer is, met magnetische pionnen en dobbelstenen in een doorzichtige capsule waarbij je drukt om te rollen. Zodoende kun je dit spel zelfs onderweg in de auto spelen.

Bovendien krijg je naast het normale speelbord nog een tweede speelbord (aan de achterkant) want het spel gevarieerder maakt. Kortom bij het Mens Erger Je Niet reisspel krijg je veel voor weinig. 

Qwirkle reiseditie

Ook het goedkope Qwirkle reisspel biedt dezelfde mogelijkheden als het grote standaard spel. Maar minder grote tegels en minder gebakken lucht. En ook de prijs is minder.

Stratego Compact

De reis versie van Stratego. Wordt geleverd in een koffertje en je speelt met magnetische stukken zodat het op de achterbank van de auto of in een bus of trein gespeeld kan worden. Deze Stratego reis versie is een echt reisspel dat je makkelijk kunt meenemen en overal kunt spelen.

Pim Pam Pet reiseditie

Ook Pim Pam Pet is er als reisspel. Met kleinere kaartjes, en een opberg lade onder de draaischijf. Lekker compact, neemt nauwelijks ruimte in je rugzak, tas of koffer in.

Andere populaire reisedities van spellen zijn de reiseditie van Monopolie, Kolonisten van Catan, Cluedo, 30 Seconds, Triominos, het Keezenspel, Sequence en Ticket to Ride. En zo zijn er nog heel veel meer reisedities van bekende spellen en specifiek als reisspel ontworpen reisspelletjes om op reis en op vakantie te spelen.

Kijk in het hier boven genoemde overzicht met reisspellen, reisspelletjes en reisedities van spellen voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook:


Onderwerp:
Reisspellen en reisedities spellen. Ideaal als vakantie spel of om onderweg een spelletje te spelen. Een reisspel is vaak zo ontworpen dat je het in een rijdende auto, bus of trein of in een vliegtuig kunt spelen en een reisspel neemt maar heel weinig ruimte in je bagage in. Bovendien zijn reisedities van spellen vaak veel goedkoper dan het normale spel en zodoende ook interessant als spel voor thuis.

Stedentrip tip

Stedentrip tip
De ANWB heeft Genua op nummer 1 gezet in zijn top 25 van meest verrassende steden voor een stedentrip.

Genua heeft de smalste en grootste historische binnenstad van Europa.

All inclusive vakantie

Geniet zorgeloos van een de meest relaxte vakantie. Bij de all inclusive vakantie aanbiedingen vind je deze vakanties bij de beste en goedkoopste aanbieders.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Zoek tip

Zoek tip
De aanbiedingen 5 miljoen hotels in 190 landen zijn te vinden via de Hotel Zoekmachine van Trivago.

Zo vind je altijd een goedkope aanbieding zonder dat je alle sites met aanbieding door hoeft te spitten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Tips reizen en vakantie. Met aanbiedingen en test resultaten.