Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Aanbiedingen fietsjassen en beste fietsjack test

 

Aanbiedingen van fietsjassen bij de beste goedkope winkels en het beste fietsjack uit de test.


Het kan altijd regenen, zelfs op wat eerst zo'n zonnige zomerdag was. Sterker nog, zomerse buitjes kunnen flink hozen. Daarom hier aandacht voor regenjacks, windjacks en andere fietsjassen.

Wat is een goed fietsjack

Een goede fietsjas houdt je droog en beschermt je tegen de wind en koude. Maar een goede fietsjack voorkomt ook dat je nat wordt van het zweet, Verder is een goed fietsjack is licht en comfortabel om te dragen en is makkelijk (en heel compact) op te bergen als je hem niet gebruikt.

Dat laatste is ook heel handig, want dan neemt de fietsjack weinig plek in je fietstas in als je een fietstocht maakt, en ook als je op fietsvakantie gaat wil je zo min mogelijk volume en gewicht in je bagage hebben.

Beste fietsjack test

Fietsjassen worden regelmatig getest. Bij de beste fietsjack test op TestResults.nl vind je enkele best geteste fietsjacks die goed tegen regen bestand zijn. Onder andere regenjacks voor op de fiets van Vaude en andere goede fietskleding fabrikanten.

Het betreft regenjacks voor sportfietsers, maar deze fietsjacks zijn ook uitermate goed geschikt als fietsjas, voor als het bijvoorbeeld regenachtig weer is. Deze beste fietsjassen uit de test houden je warm en droog onder het fietsen, ben beschermen je op de fiets goed tegen de wind.

De beste fietsjassen

Ook de website DeBesteFietsen.nl heeft een aantal goede fietsjacks geselecteerd en wijst je de weg naar nog duizenden (!) andere fietsjassen. Natuurlijk kun je dit enorme bestand aan regenjacks, windjacks en andere fietsjassen op tal van manieren doorzoeken, op jacht naar jouw beste fietsjas.

Wat is een goede fietsjas?
Of je nu naar school of werk fietst, een recreatie fietstocht maakt, of aan het wielrennen of mountainbiken bent. Een goede fietsjas is belangrijk. Onder het fietsen wil je graag bescherming tegen regen en wind, maar je wil ook niet onnodig gaan transpireren, want dan wordt je alsnog koud en nat.

Fietsjack aanbiedingen

Bij de fietskleding aanbiedingen vind je aanbiedingen van fietsjassen, maar ook van andere fietskleding, zoals een regenpak, een fietsbroek, een fietsponcho e.d.

Wat maakt een jas tot een goede fietsjas?

Bestendigheid tegen regen is belangrijk bij een goede fietsjas. Het hoeft maar even te regenen en als fietser ben je nat. Een goed fietsjack beschikt daarom over een buitenlaag die volledig waterdicht is.

Maar ook winddicht, want met eenkoude wind heb je het als fietser snel koudop de fiets.

Als het materiaal van een fietsjas hermetisch gesloten zou zijn, dan komt er geen wind en vocht doorheen. mMar de afvoer van transpiratievocht is dan ook niet mogelijk waardoor het fietsjack van binnen kleddernat zal worden. Een goed fietsjack moet daarom ook goed ademen. Er mag geen vocht van buiten naar binnen, maar het vocht van binnen moet wel naar buiten afgevoerd kunnen worden. Dit is de grootste uitdaging bij het ontwikkelen van een goed fietsjack!

Natuurlijk is de pasvorm van een fietsjas ook belangrijk. Een fietsjas moet goed om je lichaam sluiten. Dat geeft minder luchtweerstand, en de jas wappert niet vervelend onder het fietsen. Maar het fietsjack moet ook comfortabel zitten en het jack mag je niet bij je bewegingen hinderen. Ook hierbij moet bij het onwikkelen van een fietsjack een goed compromis worden gevonden.

En dan is er nog de zichtbaarheid. Deze is belangrijk als het regent, en nog meer als je in het donker fietst. Fiets je veel in het donker, dan is het verstandig om te kiezen voor een fietsjack in een opvallende, niet de donkere, kleur. Reflecterende detals op het fietsjack maken je nog beter zichtbaar in het donker en in de regen.

Goede fietsjack merken

Er zijn veel merken die goede fietsjacks maken. Veel van deze fietsjacks zijn ontworpen voor de sportfietser die aan wielrennen of mountainbiken doet, maar voor andere tochten op de fiets zijn dit ook de beste fietsjassen. Ook als je op een stadsfiets of e-bike fietst.

Heel populaire en goede fietsjacks worden onder andere gemaakt door Craft, Agu, Rogelli, Castelli, Mavic, Vaude en Sportful. Bij de bovenstaande test en bovenstaande fietsjack aanbiedingen vind je ze allemaal.


Zie ook: Meer tips fietsen

Stedentrip tip

Stedentrip tip
De ANWB heeft Genua op nummer 1 gezet in zijn top 25 van meest verrassende steden voor een stedentrip.

Genua heeft de smalste en grootste historische binnenstad van Europa.

All inclusive vakantie

Geniet zorgeloos van een de meest relaxte vakantie. Bij de all inclusive vakantie aanbiedingen vind je deze vakanties bij de beste en goedkoopste aanbieders.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Zoek tip

Zoek tip
De aanbiedingen 5 miljoen hotels in 190 landen zijn te vinden via de Hotel Zoekmachine van Trivago.

Zo vind je altijd een goedkope aanbieding zonder dat je alle sites met aanbieding door hoeft te spitten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Tips reizen en vakantie. Met aanbiedingen en test resultaten.