Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Caravanverzekering

 


Niet alleen je huis en je auto maar ook je caravan moet verzekerd worden. Er kan namelijk altijd iets gebeuren op de camping, in de stalling of al je op reis bent met je caravan. Schade, maar ook diefstal en inbraak. Daarom hier informatie over de caravanverzekering.

Niet voor schade met caravan aan anderen toegebracht 

Deze verzekering is vooral voor schade en diefstal. Een WA verzekering voor schade die je met je caravan aan andere toebrengt is er geen extra verzekering nodig. Deze valt namelijk onderweg onder de WA verzekering van je auto en als de caravan is losgekoppeld onder je aansprakelijkheidsverzekering.

Voor de schade die je zelf lijdt moet je jezelf wel extra verzekeren. Een kras op de caravan veroorzaakt door een onbekende, een inbraak met de nodige schade, een tak die op je caravan valt en heel veel meer. Ook de schade aan de eigen caravan door een verkeersongeluk waaraan jij zelf schuldig bent valt onder de caravanverzekering. Rijdt je door eigen schuld de caravan tegen een andere auto total-loss dan krijg je geen cent uitgekeerd als je geen caravanverzekering hebt.

De (rijdende) caravan valt dus alleen onder de WA autoverzekering en niet onder de All-Risk autoverzekering!

Verzekering voor caravan en inventaris

Let op! Het gaat bij een caravanverzekering niet alleen om de caravan zelf, maar ook op de inventaris, de voortent, de tuinmeubels, de schotelantenne en alles wat er nog meer in en rond de caravan staat. Maar de dekking van dit alles kan sterk per verzekeraar verschillen.

Inshared caravanverzekering

Ga je voor een goedkope verzekering voor uw caravan? Dan is Inshared caravanverzekering een goede keuze. Bij deze goedkope caravanverzekering geldt wel een eigen risico van 125 euro per schade. Voor een kleine schade is deze dus minder geschikt. Let er ook op dat hagelschade en de inboedel van de caravan bij Inshared aparte (aanvullende) modules zijn.

Naast de lage prijs heeft de Inshared caravanverzekering nog een sterk punt. Bij een nieuwe caravan wordt vijf jaar lang de nieuwwaarde vergoed, en bij een tweedehands caravan zelfs acht jaar de aanschafwaarde.

De Inshared caravanverzekering is extra goedkoop als je deze alleen voor de Benelux en Duitsland afsluit, en bovendien krijg je aan het eind van het jaar een deel van de premie terug dankzij de Inshared beloningspunten.

Informatie caravan verzekering

 • Een caravanverzekering sluit je af om schade te dekken die je oploopt aan de caravan door brand, storm, een ongeval, diefstal, inbraak e.d.
   
 • Voor schade die je met de caravan aan anderen toebrengt hoeft u geen caravanverzekering af te sluiten. Deze wordt vergoed door de autoverzekering (onderweg) of door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering (als de caravan is losgekoppeld).

 • Is uw caravan maar weinig geld waard (bijvoorbeeld een kleine oude caravan), dan is het de vraag of deze het geld van het verzekeren wel waard is.
   
 • Let op! Niet altijd is de inventaris standaard meeverzekerd. Bij o.a. InShared kunt u hiervoor een aanvullende caravanverzekering afsluiten.

 • De nieuwwaarde regeling is erg aantrekkelijk omdat u dan een aantal jaren lang bij diefstal of een total loss de aanschafprijs vergoed krijg in plaats van de veel lagere dagwaarde. Er zit echter veel verschil in de termijnen van de nieuwwaarde regeling. Bij Inshared bedraagt deze 5 jaar, maar bijvoorbeeld bij Centraal Beheer 3 jaar.
   
 • Een ander groot verschil is het eigen risico bij een caravanverzekering. Gemiddeld bedragen deze zo'n 75 euro maar de Centraal Beheer caravanverzekering kent geen eigen risico. Bij Inshared is het eigen risico 125 euro maar hier is de premie weer laag. Bij andere maatschappijen kunt u vaak het eigen risico verhogen om de premie te verlagen. Het is maar waar je voor kiest!
   
 • Hagelschade is niet altijd standaard meeverzekerd, soms moet u hiervoor een aparte module afsluiten (bijv. InShared). Soms krijgt u korting als uw caravan over een hagelbestendig dak beschikt (bijv. Centraal Beheer).
Zie ook:

Stedentrip tip

Stedentrip tip
De ANWB heeft Genua op nummer 1 gezet in zijn top 25 van meest verrassende steden voor een stedentrip.

Genua heeft de smalste en grootste historische binnenstad van Europa.

All inclusive vakantie

Geniet zorgeloos van een de meest relaxte vakantie. Bij de all inclusive vakantie aanbiedingen vind je deze vakanties bij de beste en goedkoopste aanbieders.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Zoek tip

Zoek tip
De aanbiedingen 5 miljoen hotels in 190 landen zijn te vinden via de Hotel Zoekmachine van Trivago.

Zo vind je altijd een goedkope aanbieding zonder dat je alle sites met aanbieding door hoeft te spitten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Tips reizen en vakantie. Met aanbiedingen en test resultaten.