Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bergschoenen aanbiedingen

 

Voor wandelen in de bergen worden specifieke bergschoenen aanbevolen. Hier aanbiedingen van de beste bergschoenen bij de beste winkels.

Beste bergschoenen aanbiedingen

Ga je op vakantie naar de bergen, en wil je daar stevige bergwandelingen maken? Neem dan een paar goede bergschoenen mee. Goede wandelschoenen die speciaal geschikt zijn voor de zware omstandigheden van wandelen in de bergen.

Hier kijken we naar de beste bergschoenen en de beste winkels waar je deze bergschoenen goedkoop kunt kopen.

Aanbiedingen bergschoenen

We beginnen met de aanbiedingen van bergschoenen. Onderstaande winkels hebben een ruim assortiment aan goede bergschoenen voor dames, heren en kinderen, en bieden deze goede bergschoenen tegen aantrekkelijke prijzen aan. Niet zelden met een mooie korting.


Bergschoenen zijn er in heel veel soorten en categorieën. De beste bergschoenen voor een wandeling door het laaggebergte zijn niet dezelfde schoenen als de beste bergschoenen als je steile hellingen gaat beklimmen.

Categorieën bergschoenen

Om duidelijk te maken voor welke activiteiten een bergschoen geschikt is worden bergschoenen in een aantal standaard categorieën onderverdeeld:

Wandelschoenen cat. A
Lage wandelschoenen. Dit zijn wandelschoenen geschikt voor een wandeling op de Nederlandse wegen of in de bossen mits het terrein niet al te slecht is. Dit is geen geschikte wandelschoen om als bergschoenen te gebruiken.

Wandelschoenen cat. A/B
Dit is geen echte bergschoen, maar het komt wel in de buurt. Je kunt categorie A/B wandelschoen zien als een wandelschoen / bergschoen hybride. Deze schoenen omsluiten je enkels geheel en zijn zodoende beter geschikt voor ruw terrein. 

Maar deze wandelschoenen zijn ook soepeler dan echte bergschoenen waardoor ze op asfalt fijner lopen. Dit zijn goede wandelschoenen voor wie in Nederland wandelt, maar ook wandeltochten maakt in de heuvels van Zuid Limburg, de Ardennen, de Vogezen of de Eifel. In de echte bergen komen ze als bergschoenen echter te kort.

Bij de bovenstaande aanbiedingen kom je veel cat. A/B schoenen tegen.

Categorie B bergschoenen
Pas bij categorie B spreken we over echte bergschoenen. Dit zijn wandelschoenen met een hoge schacht die de enkels goed ondersteunen en stabiliteit bieden. Maar ook op asfalt lopen deze schoenen goed.Dit zijn de meest gedragen bergschoenen en deze schoenen kom je dan ook veel tegen bij de bovenstaande aanbiedingen bergschoenen. Het zijn ook fijne wandelschoenen om in Nederland te gebruiken, maar ook als je naar de Alpen gaat kun je er prima mee wandelen.

Categorie C bergschoenen
Bij cat. C bergschoenen hebben we het over het serieuze werk. Dit zijn zware bergschoenen voor alpiniste, bergbeklimmers en voor zware bergwandelingen. Als je op wandelpaden blijft heb je deze bergschoenen niet nodig. Dit zijn bergschoenen voor wie de gebaande paden verlaat.

Categorie D bergschoenen
Maar het kan nog zwaarder. Cat D bergschoenen zijn klimschoenen. Met een metalen plaat versterkte bergschoenen waaraan je stijgijzers kan bevestigen. Voor wie op een gletcher wil wandelen of aan rotsklimmen of ijsklimmen wil doen.


De beste bergschoenen

Bij bergschoenen is het belangrijk dat je schoenen van een goede fabrikant draagt. Er zijn goedkope bergschoenen, maar die bieden niet de steun, bescherming en kwaliteit die de bergschoenen van de echt goede merken bieden. 

Hieronder vind je een aantal van de beste bergschoenen merken. De bergschoenen van deze fabrikanten vind je ook bij de bovenstaande aanbiedingen bergschoenen terug.

Scarpa is vooral bekend om zijn klimschoenen en andere bergschoenen voor zwaar terrein, maar er zijn ook Scarpa schoenen in de lichtere bergschoen categorieën.

Het Duitse schoenenmerk Meindl is een specialist in wandelschoenen. Ook bergschoenen vallen hier onder. Voor wandelen in de bergen zijn er altijd Meindl bergschoenen. Of dat nu voor een korte lichte wandeltocht is of voor een trektocht op grote hoogte.

Lowa is een specialist in wandelschoenen voor ieder terrein, dus ook in bergschoenen. Zelfs voor de meest zware bergtochten heeft deze outdoor schoenen specialist geschikte bergschoenen. Maar ook prima schoenen voor een wat eenvoudigere wandeltocht.

La Sportiva is een Italiaans outdoor merk dat helemaal gespecialiseerd is in bergschoenen. La Sportiva bergschoenen zijn er voor het zwaarste klimwerk.

De Salomon bergschoenen zijn vaak juist wat lichter. Dit zijn prima bergschoenen voor als je in de zomervakantie wandeltochtjes in de bergen maakt. Ook voor bijvoorbeeld de Ardennen en Eiffel zijn dit heel goede wandelschoenen. 

Bergschoenen test

In Duitsland zijn onlangs de belangrijkste bergschoenen getest. Bergschoenen voor mannen en bergschoenen voor vrouwen. Kijk op TestResults.nl bij de Bergschoenen Test voor de uitslag van deze test.
Onderwerp: 
Op deze pagina vind je aanbiedingen van bergschoenen bij de beste winkels on bergschoenen goedkoop te kopen. Ook kijken we naar de beste bergschoenen merken en naar de verschillende soorten bergschoenen.

Stedentrip tip

Stedentrip tip
De ANWB heeft Genua op nummer 1 gezet in zijn top 25 van meest verrassende steden voor een stedentrip.

Genua heeft de smalste en grootste historische binnenstad van Europa.

All inclusive vakantie

Geniet zorgeloos van een de meest relaxte vakantie. Bij de all inclusive vakantie aanbiedingen vind je deze vakanties bij de beste en goedkoopste aanbieders.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Zoek tip

Zoek tip
De aanbiedingen 5 miljoen hotels in 190 landen zijn te vinden via de Hotel Zoekmachine van Trivago.

Zo vind je altijd een goedkope aanbieding zonder dat je alle sites met aanbieding door hoeft te spitten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Tips reizen en vakantie. Met aanbiedingen en test resultaten.