Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Babydrager (buikdrager, draagzak, draagdoek en rugdrager)

 

Aanbiedingen van babydragers bij de beste winkels en tips met betrekking tot het kopen van een goede babydrager.

Met een kinderwagen kun je slecht uit de voeten / wielen. Met een buikdrager, rugdrager, draagdoek of andere babydrager ben je heel wat flexibeler. Handig bij de dagelijkse bezigheden, maar vooral ook op vakantie.


Een slecht terrein, een mensenmassa.  Met een babydrager hoef je je nergens door tegen te laten houden.

Er zijn draagzakken voor baby's tot 6 maanden. Wordt het kindje daarvoor te groot en te zwaar dan kun je kiezen voor een draagzak of buikdrager. Daarin kunnen ze worden meegedragen tot ze niet meer willen of tot ze gewoon te zwaar worden om te dragen. Tot de peuterleeftijd kun je ze zo meenemen. Ook een rugdrager is een optie om kinderen mee te nemen voor ze zelf goed kunnen lopen.

Kinderen houden van een buikdrager of draagzak omdat ze dan intiem dicht bij mamma of pappa kunnen zijn. Voor zuigelingen is een draagzak zelfs een heel natuurlijke manier van vervoerd worden. Al direct vanaf de geboorte mag een draagzak worden gebruikt.

Aanbiedingen babydragers

Kijk voor meer informatie over een babydrager en de beste babydragers bij de babydrager aanbiedingen. Daar vind je aanbiedingen van meer dan 1.500 babydragers. In de vorm van een draagzak op een baby te vervoeren, maar ook in de vorm van een rugdrager.

Een rugdrager is meer stevige kinderdrager, met een metalen frame, dat geschikt is voor het vervoeren van kinderen die te zwaar worden voor de buikdrager.

Soorten babydragers

Buikdrager (draagzak)

Voor de kleinste baby is een draagzak een populaire babydrager. De draagzak (ook wel draagdoek of buikdrager  genoemd) bestaat uit een stevige stof, en verstelbare riemen en sluitingen om er voor te zorgen dat de ouder de draagzak veilig en comfortabel kan dragen.

De draagzak / draagdoek heeft diverse voordelen:

 • Het zorgt voor een direct contact tussen ouder en baby.
 • De baby is heel betrokken bij alles dat de ouder doet.
 • De ouder houdt 2 handen vrij terwijl je de baby draagt.
 • Sommige draagzakken zijn zo ontworpen dat de moeder de baby borstvoeding kan geven terwijl ze de draagzak met baby draagt.

Maar er zijn ook nadelen

 • De baby groeit op een gegeven moment uit de draagzak.
 • Het dragen van de baby wordt zwaar als de baby zwaarder wordt.

Rugdrager

De draagzak wordt ook wel buikdrager genoemd. De tegenhanger is de rugdrager. een babydrager die je op de rug draagt.

De rugdrager is over het algemeen een wat meer geavanceerde (en daardoor duurdere) babydrager. De rug babydrager bestaat meestal een uit frame van licht aluminium en een zitting met rugleuningwarin het kindje kan zitten. 

Ook bij de rugdrager zorgen riemen en bevestigingen er voor dat je de babydrager goed en veilig kunt bevestigen.Om er voor te zorgen dat het gewicht van de baby of kind goed verdeeld wordt zijn er vaak ook een heupgordel en borstbanden aanwezig.

Er is een groot verschil in de leeftijd van het kindje dat de babydrager gebruikt. De term babydrager is op een buikdrager het meest van toepassing. Een buikdrager wordt vooral gebruikt voor baby's. Een pasgeboren baby kan al een (daarvoor geschikte) buikdrager gebruiken.

De rugdrager kan pas gebruikt worden als de baby kan zitten. Meestal is dat vanaf circa 6 maanden. Maar de rugdrager kan ook nog door peuters worden gebruikt. Je kan er dus jaren plezier van hebben.

Ook de rugdrager heeft zijn voordelen en nadelen. Dit zijn de voordelen van dit type babydrager:

 • Een kindje zit comfortabel in een rugdrager.
 • Ook de rugdrager geeft de ouder veel bewegingsvrijheid. Zelfs wat meer omdat de rugdrager minder in de weg zit dan een draagzak op de buik.
 • Een rugdrager is geschikt voor lange wandelingen.
 • Een kind zit hoog in de rugdrager en heeft daardoor een goed uitzicht naar voren.
 • Het kind kan jarenlang in de rugdrager zitten.
Maar natuurlijk zijn er ook nadelen van een rugdrager:
 • Het kindje zit achter de dragende ouder. Er is dus minder contact.
 • Een rugdrager is duurder dan een buikdrager.
 • De rugdrager kan pas vanaf de leeftijd circa 6 maanden gebruikt worden.

Maar er hoeft eigenlijk geen keuze gemaakt te worden tussen deze twee babydragers. Daarvoor verschilt de doelgroep (de leeftijd van het kindje) te veel. Vaak kiest men eerst voor een buikdrager en als het kindje te zwaar wordt voor een rugdrager.

Zie ook:


Onderwerp:
Met een babydrager kun je een baby of klein kind makkelijk meenemen. De echte babydrager is een draagdoek, draagzak of buikdrager. Hierbij draag je een baby op de buik. De rugdrager wordt vooral gebruikt als het kindje te zwaar wordt voor de buikdrager. In een rugdrager kun je zelfs een peuter vervoeren (peuterdrager). Kijk hier boven voor aanbiedingen van babydragers.Stedentrip tip

Stedentrip tip
De ANWB heeft Genua op nummer 1 gezet in zijn top 25 van meest verrassende steden voor een stedentrip.

Genua heeft de smalste en grootste historische binnenstad van Europa.

All inclusive vakantie

Geniet zorgeloos van een de meest relaxte vakantie. Bij de all inclusive vakantie aanbiedingen vind je deze vakanties bij de beste en goedkoopste aanbieders.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Zoek tip

Zoek tip
De aanbiedingen 5 miljoen hotels in 190 landen zijn te vinden via de Hotel Zoekmachine van Trivago.

Zo vind je altijd een goedkope aanbieding zonder dat je alle sites met aanbieding door hoeft te spitten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Tips reizen en vakantie. Met aanbiedingen en test resultaten.